5 videoviestinnän virhettä

5 videoviestinnän virhettä

Virheet kuuluvat elämään, mutta niitä ei tarvitse toistaa.
Näitä asioita me olemme oppineet online-videoviestinnästä
- osan kantapään kautta.

blogi

Riku Pyhälä

2017 / 01 / 05

Kirjoittaja työskentelee FLIKissä Content Ninjana.

Myönnetään, videoviestintä on haastavaa: on seurattava aikaa, uudistuttava jatkuvasti ja toisinaan tehtävä kokeilujakin. Välillä kompastellaan, mutta olennaista on oppia tehdyistä virheistä. Jotta sinun ei tarvitsisi käydä läpi samoja asioita, kokosimme viisi kompastuskiveä, jotka olemme itse vuosien mittaan havainneet.

1. Liiallinen alustaan keskittyminen

Valitsemiesi työkalujen on tarkoitus tukea sisällöntuotantoasi eikä muodostua rasitteeksi. Mitä tahansa alustaa käytätkin, sen täytyy helpottaa ja nopeuttaa omaa prosessiasi.

Mieti tarkkaan erityisesti, haluatko hioa ja hifistellä videosi valmiiksi online-videoalustalla vai siihen suunnitellulla, maksuttomalla videoleikkausohjelmistolla. Videon tuotantoon ja leikkaukseen tarkoitetut ohjelmat ovat nykyisin kaikkien saatavilla – jopa mobiilisti.

2. Huono tai olematon aikataulutus

Videotuotannoille on ominaista kiire. Tapahtumat ja tilaisuudet kasataan nopeasti, ja tuotannotkin on käynnistettävä salamaniskusta. Sisältö on vikkelästi välitettävä, tallennettava, käsiteltävä ja jaettava.

Parhaan ja luotettavimman tuloksen saamiseksi, ajankäytölle kannattaa uhrata – juurikin niin – aikaa. Jos videotuotannon aikataulutusta ei ole mietitty ennalta, kokonaisuus on herkkä muutoksille – ja näin myös virheille.

3. Huolimaton levitys

Videosisältöä ei kannata missään tapauksessa vain lykätä eetteriin ja odotella katsojien ilmaantumista. Sisältöjen jakaminen sosiaalisessa mediassa, julkaisujen aikataulutus ja kohdistettu jakelu edellyttävät huolellista suunnittelua.

Kohdeyleisön löytäminen ja aktivointi ennen julkaisua on välttämätöntä sisällön erottumiseksi kaikesta verkkoon ilmaantuvasta massasta. Tässä työssä avittavat muun muassa sosiaalisen median hallintaan erityisesti tarkoitetut alustat, kuten Hootsuite tai SocialPilot.

4. Tarjoilu ilman kysyntää

Laadukas videosisältö on yksi tehokkaimmista tavoista koukuttaa yleisöä, ja asiakas palaa arvokkaaksi kokemansa sisällön pariin mielellään. Kiinnostus pitää silti ensin ansaita.

Kun olet saavuttanut yleisösi kiinnostuksen ja sisällöntuotantosi loistaa, älä jätä kiinnostusta hyödyntämättä. Sisällön sulkeminen kevyen rekisteröitymisen – vaikkapa vain yhteystietojen luovutuksen – taakse on oiva tapa generoida liidejä. Nopean kyselyn avulla saat tärkeää tietoa myyntitiimillesi.

5. Resurssien tuhlaus

Markkinointi- ja tiedotusresurssit ovat usein tiukoilla, ja viestinnän eri vaiheisiin niitä on helppo syytää. Kevyitä videotuotantoja voi tehdä itsekin. Tarjolla on useita maksuttomia ohjelmistoja, jotka ovat parhaimmillaan käytettävissä myös mobiilisti.

Mobiilisovellukset, kuten Splice ja iMovie mahdollistavat videon editoimisen suoraan puhelimessa tai tabletilla. Alta voit ladata maksuttoman oppaamme iMovien käyttöön iOS-ympäristössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *