Nokian jalkineet – 120 vuotta suomalaista designia

ASIAKAS:
Nokian jalkineet
CASE:
Videotuotanto
HAKUSANAT:
videotuotanto
JULKAISTU:
06 / 2018
YHTEYS:
Mikko Niittymäki
mikko.niittymaki@flik.fi
+358 40 198 5080

Nokian jalkineet halusi 120-vuotisjuhlansa kunniaksi välittää pitkää historiaansa ja arvojaan laadukkaalla videolla. FLIK inspiroitui Nokian tarinasta, ja tuotti kauniin kokonaisuuden, jossa tuotantoarvoista ei säästelty.

Kyseessä on FLIKissä keväällä aloittaneen parivaljakon Mikko Niittymäen ja Lawrence Dolkartin ensimmäinen julkaistu projekti. Vastaava tuottaja Niittymäki on syystäkin ylpeä tuotannosta: “Tämä oli minun ensimmäinen kansainvälinen projektini, ja olen todella iloinen, että se on tuotemerkille, joka on tärkeä palanen suomalaista jalkinehistoriaa.”

Videon ulkokuvat kuvattiin Bulgariassa, Sofiassa, ja videolla näkyvä tekojärvi on nimeltään Pancharevo. Kuvausten järjestelyt olivat mittavat, esimerkiksi videolla näkyvä sade on sekoitus oikeaa ja keinotekoista sadetta. “Se oli mahtavaa, hyvin organisoitua, ja nautin koko kokemuksesta. Ohjaaja toteutti hienosti visionsa ja koko tuotanto sujui jouhevasti”, Niittymäki kertoo. Ohjaajana toiminut Dolkart kuvasi omia tavoitteitaan lyhyesti: “Pyrin kohti kauneutta, jossa olisi mukana historian tuntu.”

nokian jalkineet

 

nokian jalkineet

Paikallisen tuotantotiimin Tryan Velev kiitteli yhteistyöstä: “Oli hieno kokemus työskennellä suomalaisen tuotantoyhtiön ja -ryhmän kanssa. Heidän visionsa oli selvä alusta lähtien. Ottaen huomioon, ettei meillä ollut paljon aikaa käytettävissä, selkeä visio antoi meille riittävästi aikaa upeiden kuvien ja suunnitelman toteutukseen. Mikon ja Lawrencen kanssa oli mahtavaa työskennellä.”

Kuvauksessa käytettiin anamorfisia linssejä, ja lopputuloksessa näkyvät upea värimaailma sekä runsaat detaljit. “Tavoittelin elokuvallista, tyyliteltyä versiota kauneuskuvauksille tyypillisestä valaisusta, toteutettuna päivänvalossa”, Dolkart kiteyttää.

Videon yksinkertaisen kaunis musiikki on FLIKin jälkituotantovelhon, Antti Silvennoisen käsialaa, samoin kuin videon jälkieditointi kokonaisuudessaan.

nokian jalkineet

nokian jalkineet