Someawards Gaala

Someawards by Aller Media needed a flexible and experienced digital video agency to produce their events stream online. Flik was chosen as the Aller's co-operative agency for the events. Allerin tuottamat Someawards-seminaarit ja juhlagaala tarvitsivat ketterän ja laadukkaan kumppanin streamtuotannon tuottamiseen verkkoon. Flik valikoitui Allerin kumppaniksi tapahtumiin. Flikin laaja kokemus webinaarituotannoista ja videoviestinnästä saattoivat yhteistyön alulle.
CLIENT:
Aller
CASE:
Someawards
KEYWORDS:
live stream, online event planning, video production, cinematography, post production
PUBLISHED:
02 / 2016
CONTACT:
Janne Vainionpää, Executive Producer
janne.vainionpaa@flik.fi
+358 40 5117557
ASIAKAS:
Aller
CASE:
Someawards
HAKUSANAT: livestriimi, online tapahtuma, suunnittelu, videotuotanto, kuvaus, jälkituotanto
JULKAISTU:
02 / 2016
YHTEYS:
Janne Vainionpää,Vastaava tuottaja
janne.vainionpaa@flik.fi
+358 40 5117557

Aller Median Someawards-tapahtumat saivat huipentuman juhlagaalan muodossa 4.2.2016 verkossa ja Vanhalla Ylioppilastalolla. Tapahtumapaikalle oli kerääntynyt suomalaisen some-viestinnän kerma. Flik oli mukana suunnittelemassa tapahtuman verkkonäkyvyyttä ja erityisesti streamlähetyksen tuotantoa. Kohderyhmälle tapahtuman näkeminen livenä oli tehty erityisen helpoksi. Livenäkymää katsottiin yli 50%:sti mobiililaitteilla, joka kohderyhmälle on tunnetusti tärkein kommunikointiväline. Verkossa lähetystä seurasi livenä yhteensä yli 10 000 katselijaa. Tapahtuma tuotettiin verkkostreamiin viidellä kameralla. Katsojalle mahdollistettiin lähetys ohjattuun lähetykseen tai livekameraan kyläkauppiaan silmin.

Allerin Social Media Architect, Reetta Nurmo ja Marketing Manager, Kati Niemelä kommentoivat streamituotantoa: “Streamilähetyksen laatu ja katselumäärät yllättivät erittäin positiivisesti. Lisäksi kumppanit saivat arvokasta näkyvyyttä verkossa livelähetyksen muodossa”.

Katso Someawards juhlagaalan jälkilähetys

Tapahtuman livestream tuotettiin siten, että katselijoilla oli mahdollisuus valita kahden eri näkökulman välillä: primäärilähetys oli miksattu ja neljällä kameralla tuotettu streami, jossa juontajina toimivat Kaj Kunnas sekä tubettajat Ilona ja Julia. Lisäksi kyläkauppias Sampo Kaulanen varustettiin selfie-kepin päässä olleella GoPro -kameralla, joka oli kytketty mobiililähetysyksikköön, ja näin katsojat pääsivät näkemään tilaisuuden Sampon ”silmin”.

Tapahtumasta tuotettiin myös Virtual Reality-kooste, joka tulee myöhemmin katsottavaksi verkkoon sekä Allerin aulatiloihin VR-laseilla.